SortimentLeo Martin Mencia Decanter 91point, Bierzo DO - 79 kr. (69 kr. v/12 fl.) (varenr. 77)

?

Mencía-druen og Galicien er vel nok det mest 'uspanske' den Iberiske Halvø kan fremvise, når man sammenholder med den gængse opfattelse af spanske rødvine som værende tunge og fadprægede. Dette er en forfriskende og læskende rødvin, der for nemhedens skyld kan sættes i bås med god Beaujolais, Dolcetto eller Chinon; denne sammenligning dog kun for overblikkets skyld, for den er helt sin egen. Mencía-druen og det kuperede og relativt kølige nord-vestlige Spanien giver Bierzo-vinene sin egenart.

De højtliggende marker og gamle vinstokke giver et naturligt lavt høstudbytte, som i vinene er oversat i flot intensitet.

Nydes til rustikke kødretter med svin, fuglevildt, lam, til patéer og postejer, braiserede kalvehaler og et utal af andre retter, hvor en frisk og frugtig vin er påkrævet.

decanter 91 point;

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Mencia (100 %)
Lagring:For at bevare druens identitet med fokus på friske frugtaromaer er vinen vinificeret på rustfri ståltanke og har blot tilbragt 2 måneder på eg for at integrere vinens tanniner.
Bouquet:Ungdommelig vin med udfarende frugtaromaer af røde bær, hvor især kirsebær synes at dominere.
Smag:Tør og intens uden at være decideret kraftig. Vinens statur med ukompliceret velsmag, en kontant frugtsyre og en svag garvesyre inviterer til, at man serverer den let afkølet. 13-17° synes inden for rimelighedens grænser.
Madretter:Lammekølle - Lammeskulder i ovn - Langtidsstegt and - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Vingaard:Alma Atlántica
Område:Gallicien, Spanien
Bestil: flaskerDer blev fundet 1 vare, som vist ovenfor.