SortimentLuna Argenta, Puglia IGT - 75 kr. (varenr. 470)

?

En tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene før vinifikationen, så de skrumper ind. På denne vis opkoncentreres aromastofferne, givende ekstra krop og power til vinen. Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas Ripasso- og Amarone-vine i den anden ende af Italien, men fungerer altså også glimrende i Puglia!

Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt, så har Luna Argenta da også en profil, der klart går i retning af Amarone. Sydens sol og varme bidrager i vinen med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.

La Luna nydes til de maskuline stegeretter, der stiller krav om power og fylde fra vinsiden, men prøv den også til en lagret, 'hård' ost som Pecorino Sardo, en vellagret Parmigiano eller en Manchego.

Kan man godt lide saft og fylde, så er vinens struktur så blid, at det også går an at drikke den uden mad. Vi anbefaler at servere vinen lidt under stuetemperatur, ved ca. 16-17°.

Type:Rødvin, 75 cl
Druer:Negroamaro, Primitivo
Bouquet:Duft og smag har intense nuancer af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær, mælkechokolade og ’varme’ krydderier i retning af kanel.
Smag:Smagen er fyldig og koncentreret helt uden raspende garvesyre.
Område:Puglien, Italien
Bestil: flaskerDer blev fundet 1 vare, som vist ovenfor.