SortimentBarone Montalto Collezione di famiglia - Nero d'Avola, Sicilia IGT - 75 kr. (varenr. 469)

?

’Collezione di Famiglia’ er husets topvin, hvor der er puslet om alle detaljer. Barone Montalto dyrker Nero d’Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druerne naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, der tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso. Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration.

Nero d’Avola ’Collezione di Famiglia’ kan med stort velbehag nydes nu til de voldsommere stege- eller gryderetter. Også hårvildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på 16-18° eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter man serverer den en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:15%
Druer:Cabernet Sauvignon (70 %), Nero d'Avola (30 %)
Lagring:Inden sammenstikning lagres vinen 4 måneder på franske 2. og 3. års barriques, som mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter.
Farve:Dyb rød med violette toner.
Bouquet:Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og sødmefuld, tørret frugt.
Smag:Kraftfuld, fyldig og blød siciliansk rødvin produceret på øens ‘egen’ drue, Nero d’Avola, som i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed
Madretter:Cultwines oliventarpanade - Løgtærte med bacon og ost - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Vingaard:Barone Moltalto
Område:Sicilien, Italien
Bestil: flaskerDer blev fundet 1 vare, som vist ovenfor.