SortimentTawny Port - 89 kr. (varenr. 550)

?


Quinta da Marrocos, er et familiedrevet Portvinsslot, som ligger lidt øst for Pinhao, som vel regnes for smørhullet i portvinsområdet. Slottet ligger helt ned til Douro hovedfloden.

Mange steder i portvins området har man kørt med store entreprenørmaskiner og jævnet de stendiger, som man i århundreder har opbygget, for at al arbejdet kan gøres maskinelt. Det har medført, at jorden er rodet rundt og har givet mange jordskred. Ydermere er det også meget unge (smagssvage) planter, der oftest benyttes.

I Quinta da Marrocos derimod holder man de gamle traditioner i hævd og lægger størst vægt på kvalitet. Druerne dyrkes stadig på terrasser, og der plantes kun nye planter, når de gamle dør. Dvs. at vinen er baseret på meget gamle planter - ofte op til 100 år, som giver et utroligt lavt udbytte. Dette giver en flot velafbalanceret vin, med elegance og god struktur, som så gør, at man kan gære mere af sukkeret ud og dermed bliver vinen ikke så ”sødmarmeladet”. Den kan derfor fint anvendes til kraftige kødretter så som peberbøf, oksesteg og lam, ja og så selvfølgelig også til dessert og kaffe.

Type:Dessertvin
Lagring:Lagringen i egetønder fremhæver vinens karakter og modning.
Farve:En beundringsværdig rubinrød portvin der stadig udvikler farven mod en lilla brunlig nuance.
Bouquet:Den har en frugtagtig aroma af kirsebær, rosiner og dadler.
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flaskerDer blev fundet 1 vare, som vist ovenfor.