Sortiment - HvidvinLes Argelières Chardonnay - 89 kr. (79 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 223)

?

Fra det sydvestlige Frankrig, der rummer landets bedste vine til prisen, kommer denne fyldige, men friske Chardonnay, der rummer mange af de hvide Bourgogne-vines kvaliteter, men til en pris, hvor Bourgogne ikke er tæt på at kunne være med. Druerne hentes fra forskellige områder med den fællesnævner, at de dyrkes højt i terrænet, hvilket resulterer i god syrefriskhed i druematerialet samt sikrer en lang vækstsæson, der giver god kompleksitet i den færdige vin.

Vinifikationen er foregået med en kølig maceration og sidenhen med temperaturkontrolleret gæring i den kølige ende af skalaen med efterfølgende kort tids lagring på eg.

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Chardonnay (100 %)
Farve:Strågul med gyldne nuancer
Bouquet:En intens og særdeles velskabt Chardonnay med ekspressiv citrusfrugt og fersken med toastede noter fra lagringen, der holdes i skak af en livgivende syrefriskhed
Smag:suveræn kombination af koncentration og finesse, der normalt er reserveret langt dyrere vine.
Madretter:Vildtpate
Område:Languedoc, Frankrig
Bestil: flaskerLuís Felipe Edwards Chardonnay Gran Reserva - 109 kr. (99 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 224)

?

Det kystnære Casablanca Valley har stået fadder til Luís Felipe Edwards’ fyldige, cremede Chardonnay. Casablanca-dalen er et decideret hvidvinsområde, der foruden det maritime klima nyder godt af en morgendis, der holder dalen kølig et stykke op ad dagen, af hvilken grund dalen regnes som Chiles bedste hvidvinsområde.

Luís Felipe Edwards er et traditionsrigt, familie-ejet vinhus, der anvender egne druer i produktionen, hvilket sikrer den maksimale kontrol over kvaliteten. Dette afspejles med al ønskelig tydelighed i den færdige vin, der ganske enkelt leverer fremragende kvalitet til pengene.

Denne Gran Reserva Chardonnay er vinificeret via 15% fadgæring på nye barriques, mens de 85% af druerne gæres på rustfri ståltanke. Hele herligheden lagres efterfølgende på 2. års franske barriques, der tilføjer subtile meget fadaromaer og komplementerer druens naturlige fylde.

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Chardonnay (100 %)
Farve:Annanasgul
Bouquet:Duft og smag har klassiske oversøiske aromaer af melon og ananas men besidder på samme tid også et 'fransk' indslag af æble og hasselnødder, som giver en kompleks helhed, hvor koncentration, fylde og elegance følges ubesværet ad.
Smag:Smagen er fyldig og vedvarende med en citrusdomineret finish.
Madretter:Vintersalat
Område:Casablanca valley, Chile
Bestil: flaskerVersátil 2013 - 119 kr. (59 kr. v/12 fl.) (varenr. 252)

?

Velegnet til salater, skaldyr, fisk og sushi og Gazpacho (opskrift nr. 20)

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:13%
Druer:Antão Vaz, Arinto, Viosinho
Bouquet:Intens frugtagtig bouquet, af tropiske frugter "sværd at blive træt af"
Smag:Frisk smag med god balance mellem sødme og syre og med en mineralsk eftersmag
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flaskerlatium soave Campo le Calle - 145 kr. ***NYHED***  (varenr. 213)

?

Druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark, deraf navnet, i Illasi. Marken er beliggende i ca. 200 meters højde, og jorden er kridt- og lerholdig. Opbindingsformen er Trellis
Druerne høstes manuelt, normalt i første tredjedel af oktober. Druerne tørres let i bakker i velventilerede rum i 15 ? 20 dage, inden de afstilkes og presses. Der udføres maceration (udblødning og udtrækning af farve, smag, tanniner m.v.) i ca. 12 timer i pressen. Mosten gæres derefter ved kontrolleret temperatur på 15 grader i ståltank i ca. 20 - 25 dage. Vinen lagres og stabiliseres i ståltank, inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder, inden den frigives til salg. .

; ; 

Type:Hvidvin
Alkohol:14%
Druer:Carignane
Lagring:
Farve:Strågul
Bouquet:Næsen er intens, kompleks og fin med overtoner af blomster, frisk frugt som f.eks. æble, fersken og eksotiske frugter samt gode mineralske noter
Smag:fyldig og behagelig med en lang eftersmag. Man fornemmer mindelserne af moden og let tørrede druer sammen med en godt afbalanceret syre.
Madretter:Løgtærte med bacon og ost
Område:Valpolicella, Italien
Udbytte:50 hl/ha
Bestil: flaskerGirlan Cuvée 448 s.l.m. - 98 kr. (88 kr. v/18 fl.) ***NYHED***  (varenr. 225)

?

Det spøjse navn ’448 s.l.m.’ angiver vinmarkernes beliggenhed 448 meter over havets overflade, ganske nærmotorvejen ved Brennerpasset, hvor bilisterne intetanende og fortravlet kører forbi et af verdens smukkeste vinområder.

Kellerei Girlan hører hjemme i Nord-italienske Alto Adige, der producerer Italiens bedste hvidvine med en 'kølig' profil og syrefriskhed. Dolomitternes spektakulære kulisse giver druerne en fremragende soleksponering og ikke mindst kølige nætter, der beholder syrefriskheden i de håndplukkede druer

Type:Hvidvin, 75 cl
Druer:Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc
Farve:lys gul.
Smag:100% sprød og saftig charmetrold af en vin med hvide blomster, kølig citrus og en let urtet kant fra Pinot Blanc-druen, der giver en kompleks helhed. Vinen besidder intensitet men ikke fylde og fornemmes ikke knasende tør trods blot 4 gram restsukker/lite
Madretter:Vintersalat
Område:Dolomitterne, Italien
Bestil: flaskerDer blev i alt fundet 5 varer, som vist ovenfor.