Sortiment - Dessertvin



Andresen 2011 - 155 kr. (varenr. 558)

?

Med Álvaro van Zeller om bord som vinmager har Andresen begået en ufiltreret LBV, lavet på basis af druer fra Cima Corgo og fodtrådt i granitlagares; altså det bedst tænkelige udgangspunkt for en allerede legendarisk årgang.
Det er en nydelse at drikke Andresen Late Bottled Vintage Port nu, men erfaringen siger os, man kan følge en vin som denne noget mere end et årti, hvis man har tålmodigheden til det (og flasker nok).
Da denne LBV er lavet uden filtrering, vil der over tid opstå bundfald. Derfor dekanteres denne vin inden servering, hvilket især er vigtigt, hvis den har ligget i 10+ år fra årgang.

92 points Portvin.nu ;

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:20%
Lagring:4 år
Farve:Mørk rubin til lilla farve
Bouquet:frugtige nuancer af hyldebær, brombær og blåbær krydres af skiffermineraler
Smag:En rigtig lækker bærbombe. Potent og frugtig. Voldsomme brombær, kæmpe sødme med hyldebærstil der dæmper en smule. Super integreret tannin der giver vinen et flot helhedsindtryk og efterlader en lang behagelig og potent eftersmag af stor marmeladesødme."
Madretter:Abrikos trifli - Cheesecake - den perfekte - Chokoladeis - Mandelrand - Timirasu
Område:Duoro, Portugal
Bestil: flasker



Marsala Perlino Semi Secco , DOC - 99 kr. (89 kr. v/6 fl.) ***NYHED***  (varenr. 526)

Denne version har let sødme og går godt til tiramisu.
Marsala blev til i slutning af 1700-tallet, da man ledte efter alternativer til sherry.

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:17%
Farve:Ravgylden
Bouquet:Eksotisk, krydrede duft og smag af moden frugt, med indslag af figen og dadler.
Område:Sicilien, Italien
Bestil: flasker



Wisdom & Warter Pedro Ximénez Sherry - 149 kr. (119 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 523)

?

Wisdom & Warter P.X. er særdeles tyktflydende med en fylde, man skal tygge sig igennem og en eftersmag, der bliver hængende i flere minutter. Vinen vinder ikke ved lagring, men bliver heller ikke ringere – og kan holde sig i flere måneder efter åbningen.
Druerne til denne søde vin høstes sent på året ved håndkraft, når sukkerindholdet er særdeles højt, hvorefter de druerne får lov at tørre, så kun en tyktflydende most indgår i gæringen. Den færdige vin lagrer herefter i en lang årrække på fade i kælderen.

Vinens restsukkerindhold (ca. 200 gram/liter) kan få enhver bugspytkirtel til at skælve, men alligevel fremstår vinen harmonisk, idet syreindholdet afbalancerer helhedsindtrykket.

Type:Dessertvin, 75 cl
Druer:Pedro Ximénez
Farve:Møk rosin
Bouquet:Syltede svesker, figner og dadler
Smag:Den umiskendelige hilsen fra “rosinerne” og indslag af figen, svesker og tørrede dadler er et gennemgående smagsindtryk, der krydres med kaffebønner, nødder og puddersukker. stor tæthed og kilometerlang eftersmag.
Område:Jerez, Spanien
Bestil: flasker



Der blev i alt fundet 3 varer, som vist ovenfor.