Sortiment - Alle



Genium celler, DOQ priorat - 169 kr. (139 kr. v/30 fl.) ***NYHED***  (varenr. 9)

?

Garnacha- og Carinenadruerne kommer fra over 100 år gamle vinstokke og Merlot og Syrah fra over 20 år gamle vinstokke.
Druerne kommer fra de 8 bittesmå parceller som udgør Genium Cellers bedste vinmarker. Markerne har forskellig adgang til sol og forskellige jordbundsforhold, dette giver fantastiske komplekse vine. Efter vinificeringen er vinen fadlageret i 10 måneder i franske alier egefade hvor 20% er nye og 80% er 1 år gamle. Vinen er ufiltreret for at tillade af alle vinens kvaliteter ikke forsvinder i processen.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:16%
Druer:Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha, Merlot, Syrah
Lagring:6 mdr
Farve:Rubinrød farve
Bouquet:Intense aromaer af friske røde frugter på næsen, med asiatiske krydderier og blomster elementer, fuld af nuancer
Smag:Intens rubinrød farve. Intense aromaer af friske røde frugter på næsen, med asiatiske krydderier og blomster elementer, fuld af nuancer. Dyb og fuld fed, men også nuanceret et pift af hindbær og kirsebær. Silky tanninr og lang eftersmag, har antydninger
Madretter:Vildkølle
Vingaard:genium
Område:Catalonien, spanien
Produktion:8.000 flasker/år
Bestil: flasker



Genium celler økologisk, DOQ priorat - 179 kr. (149 kr. v/30 fl.) ***NYHED***  (varenr. 10)

?

De fleste druer kommer fra over 100 år gamle vinstokke, og resten fra over 20 år gamle vinstokke.
Druerne kommer fra de 8 bittesmå parceller som udgør Genium Cellers bedste vinmarker. Markerne har forskellig adgang til sol og forskellige jordbundsforhold, dette giver fantastiske komplekse vine. Efter vinificeringen er vinen fadlageret i 10 måneder i franske egefade hvor 50% er nye og 50% er 1 år gamle. Vinen er ufiltreret for at tillade af alle vinens kvaliteter ikke forsvinder i processen. Derfor kan der forekomme vinsten, hvilket udelukkende er et bevis på vinenes naturlighed og høje kvalitet.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:16%
Druer:Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Syrah
Lagring:10 måneder
Farve:lys rubinrød
Bouquet:blød eg, hindbær og krydderi og aroma af kirsebær suppleret med frisk rose og kanel
Smag:kødfulde frugter, røde blomster på ganen, med modne tanniner og langsom, surhed og en lang eftersmag med antydninger af krydderi og mineraler.
Madretter:Lammekølle - Lammeskulder i ovn - Oksesteg i gryde - Vildkølle - Vildtpate
Vingaard:genium
Område:Catalonien, Spanien
Produktion:4.500 flasker/år
Bestil: flasker



Genium Popoleda, DOQ priorat - 182 kr. (192 kr. v/30 fl.) ***NYHED***  (varenr. 11)

Håndlavet naturlige ufiltreret vin som kommer fra 100 årige planter og giver ca. 300g druer pr. vinstok. Toppen af proppen! som ønologen Roser Amorós har fremtryllet. Vinkælderen ligger i centrum af den by, der blev grundlagt af Cartusians munke af Scala Dei.
Som det er for dette område, gror vinen på terrasser i et meget stejlt og bjergrigt terræn. Det er en meget begrænset mængde druer, der kommer fra hver plante, idet de hele tiden sikrer, at kun det bedste får lov at vokse.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:16%
Druer:Carignan, Grenache
Lagring:12 på nye franske fade
Farve:Lys rubinrød
Bouquet:Hindbær, eg, og krydderien, aromatiske krydderier af kirsebær og kanel
Smag:Røde frugter og bløde taniner, med eftersmag af krydderier og mineraler
Madretter:Vildtpate
Vingaard:genium
Område:Catalanonien, Spanien
Produktion:1.590 flasker/år
Bestil: flasker



Vall Por, DOC Priorat - 168 kr. (varenr. 4)

?

Velstrukturet kompleks vin.
168,- for årgang 2005, 2006 & 2008
198,- for årgang 2003(kun få kasser tilbage)

87 punts (Guia Peñín2006); Decanter Rating: trøffel, ultra mineral, som er velsmagende og sød med et fantastisk langt mineral slutning. Kraftfuld men samtidig elegant. Prøv 2008-12.;

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:15%
Druer:Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha, Merlot, Shiraz
Lagring:Franske/amerikanske egefade
Farve:Dybrød og tæt vin
Bouquet:Nuancer af modne bær, brændt chokolade og lakrids
Madretter:Kal kylle ryller - Lammekølle - Lammeskulder i ovn - Langtidsstegt and - Oksesteg i gryde - Rugbrød lavet på surdej - Vildkølle
Vingaard:Sangenís i Vaqué, SL
Område:Priorat, Spanien
Produktion:16.000 flasker/år
Bestil: flasker



Villachica Chrianza, DO Toro - 99 kr. (89 kr. v/24 fl.) (varenr. 80)

?

Druerne til denne vidunderlige Crianza kommer fra området omkring Toro by (Zamora). Jordbunden på disse marker er med masser af småsten og med dybe lag af ler. En rigtig god kombination for vinstokke: godt dræn i overfladen og et fint reservoir i de dybere lag.
Druerne håndhøstes og håndsorteres på sorteringsbord i bodegaen.
Den alkoholiske gæring såvel som den malolaktiske foregår på ståltanke. Villachica Crianza er en meget udtryksfuld og mineralsk vin.
Fed, koncentreret og velafbalanceret vin med modne tanniner, god struktur og en lang eftersmag.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:15%
Druer:Tinto Toro
Lagring:12 måneder på amerikansk og fransk eg.
Farve:Mørk lillarød
Bouquet:Udtryksfuld og miniralsk
Smag:Intens kirsebærrød med lilla nuancer. Kompleks og intens. Brombær og kirsebær med fine balsamiske og let ristede noter. Et strejf af kakao og lakrids.
Madretter:Lammekølle - Lammeskulder i ovn - Langtidsstegt and - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Vingaard:Bodega Villachica
Område:Toro, Spanien
Bestil: flasker



Andresen 2011 - 155 kr. (129 kr. v/6 fl.) ***NYHED***  (varenr. 558)

?

Med Álvaro van Zeller om bord som vinmager har Andresen begået en ufiltreret LBV, lavet på basis af druer fra Cima Corgo og fodtrådt i granitlagares; altså det bedst tænkelige udgangspunkt for en allerede legendarisk årgang.
Det er en nydelse at drikke Andresen Late Bottled Vintage Port nu, men erfaringen siger os, man kan følge en vin som denne noget mere end et årti, hvis man har tålmodigheden til det (og flasker nok).
Da denne LBV er lavet uden filtrering, vil der over tid opstå bundfald. Derfor dekanteres denne vin inden servering, hvilket især er vigtigt, hvis den har ligget i 10+ år fra årgang.

92 points Portvin.nu ;

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:20%
Lagring:4 år
Farve:Mørk rubin til lilla farve
Bouquet:frugtige nuancer af hyldebær, brombær og blåbær krydres af skiffermineraler
Smag:En rigtig lækker bærbombe. Potent og frugtig. Voldsomme brombær, kæmpe sødme med hyldebærstil der dæmper en smule. Super integreret tannin der giver vinen et flot helhedsindtryk og efterlader en lang behagelig og potent eftersmag af stor marmeladesødme."
Madretter:Abrikos trifli - Cheesecake - den perfekte - Chokoladeis - Mandelrand - Timirasu
Område:Duoro, Portugal
Bestil: flasker



Cycles Gladiator Zinfandel - 99 kr. (varenr. 630)

?

Det er den anerkendte Californiske producent Hahn, der står bag denne kraftfulde Zinfandel fra Lodi-området, der er synonymt med Zinfandel-druen, som stortrives her og netop i Lodi er repræsenteret ved en stor andel af meget gamle vinmarker. Stilen er uhøjtidelig, præcis som californierne selv, men tag ikke fejl: vinen er lavet efter alle kunstens regler på Hahns topmoderne vineri, hvor ny teknologi aldeles uproblematisk går hånd i hånd med statens rige vintraditioner.
Nicolaus Hahn har investeret millioner af dollars i nye vinmarker og super moderne vineri, som har gjort Hahn til hvad det er i dag, nemlig en af de mest lovende vinproducenter i USA, hvilket de mange medaljer også er et bevis på.

One of the 5 California Brands to Watch; Winery and Winemaker of the Year; Hahn Estate was named one of the Top 30 wine companies in the U.S,

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14,5%
Druer:Zinfandel (100 %)
Lagring:Lagringen er foretgået dels på tank, og dels på egetræsfade og flaske
Farve:Mørk lillarød
Bouquet:Hindbær
Smag:Mørke kirsebær, svesker og sort peber.
Område:Monterey, Californien, U.S.A.
Bestil: flasker



Dom Potier Cava demi sec, Cava DO - 98 kr. (79 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 124)

?

halvtør/halvsød Dom Potier Brut er en fremragende 'skåle-vin' der også kan bruges til en lang række af madretter, hvor man vil undgå den mere stringente stil fra en Cava Brut.

Serveres afkølet men ikke helt køleskabskold!
Velegnet til kransekage kl 12

Type:Mousserende vin, 75 cl
Alkohol:115%
Druer:Marcabeo, Parellada, Xarello
Lagring:12 måneder på flaske
Farve:lys strågul
Bouquet:elementer af citrus og lidt rød frugt med florale undertoner og lidt gærede aromaer
Smag:ganske let sødme med en dejlig frugtighed, der holdes i skak af en frisk syre. Boblerne bidrager også med friskhed og har den elegance, som er klassisk for den 'traditionelle metode'.
Område:Penedes, Spanien
Bestil: flasker



Dom Potier Cava Rose, Cava DO - 98 kr. (79 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 125)

?

Dom Potier produceres i det nordøstlige Spanien nær Barcelona i Catalonien, der er landets hovedregion for denne specialitet. Druerne, kommer fra marker i nærheden af Sant Sadurni d'Anoia på González Byass' Finca Can Petit, en forholdsvis lille spiller på et ellers volumenorienteret marked. Efter endt andengæring på flaske, lagres vinene ca. 12 måneder før frigivelse, som giver behagelige bobler og en væsentlig udvikling af vinens kompleksitet.

Type:Mousserende vin, 75 cl
Alkohol:115%
Druer:Pinot Noir, Trepat
Lagring:12 måneder på flaske
Farve:lys rød
Bouquet: lidt rød rose
Smag:forfriskende aroma af jordbær, hindbær med god mundfylde, intensitet og en ren finish.
Madretter:Cremet Risotto - Cultwines oliventarpanade - Gazpacho - Rokkevinge Grenobloise MM - Skindstegt laks med fennikel
Område:Penedes, Spanien
Bestil: flasker



La Duna Vega Moragona  2010, DO Ribera del Júcar - 89 kr. (varenr. 82)

Robert Parker 91 point. Markerne ligger i 740 m højde. Udbytte er 12% lavere end La Mancha. Det er helt sikkert også én af forklaringerne på, at vinene fra Ribera del Júcar kvalitetsmæssigt ligger over vinene fra La Mancha. Det gør bl.a. vinene mere parfumerede, intense, rige og elegante. Denne La Duna Single Vineyard Tempranillo er som navnet indikerer en vin fra enkeltmarken La Duna … hvilket betyder sand, og refererer til markens sandede jord.

Robert Parker har givet vinen 91 point.;

Type:Rødvin, 75 cl
Druer:Tempranillo (100 %)
Farve:Mørk kirsebærrød
Bouquet:Overmodne kirsebær, blommer, lidt appelsin, mynte, blæk, våde fade, vanilje, lys chokolade, krydderier og læder
Smag:Røde, letbitre bær, lidt skarphed, granatæbler og stikkelsbær med lidt lakrids og eg
Madretter:Lammekølle - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Område:DO Ribera del Júcar , Spanien
Bestil: flasker



Les Argelières Chardonnay - 89 kr. (79 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 223)

?

Fra det sydvestlige Frankrig, der rummer landets bedste vine til prisen, kommer denne fyldige, men friske Chardonnay, der rummer mange af de hvide Bourgogne-vines kvaliteter, men til en pris, hvor Bourgogne ikke er tæt på at kunne være med. Druerne hentes fra forskellige områder med den fællesnævner, at de dyrkes højt i terrænet, hvilket resulterer i god syrefriskhed i druematerialet samt sikrer en lang vækstsæson, der giver god kompleksitet i den færdige vin.

Vinifikationen er foregået med en kølig maceration og sidenhen med temperaturkontrolleret gæring i den kølige ende af skalaen med efterfølgende kort tids lagring på eg.

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Chardonnay (100 %)
Farve:Strågul med gyldne nuancer
Bouquet:En intens og særdeles velskabt Chardonnay med ekspressiv citrusfrugt og fersken med toastede noter fra lagringen, der holdes i skak af en livgivende syrefriskhed
Smag:suveræn kombination af koncentration og finesse, der normalt er reserveret langt dyrere vine.
Madretter:Vildtpate
Område:Languedoc, Frankrig
Bestil: flasker



Luís Felipe Edwards Chardonnay Gran Reserva - 109 kr. (99 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 224)

?

Det kystnære Casablanca Valley har stået fadder til Luís Felipe Edwards’ fyldige, cremede Chardonnay. Casablanca-dalen er et decideret hvidvinsområde, der foruden det maritime klima nyder godt af en morgendis, der holder dalen kølig et stykke op ad dagen, af hvilken grund dalen regnes som Chiles bedste hvidvinsområde.

Luís Felipe Edwards er et traditionsrigt, familie-ejet vinhus, der anvender egne druer i produktionen, hvilket sikrer den maksimale kontrol over kvaliteten. Dette afspejles med al ønskelig tydelighed i den færdige vin, der ganske enkelt leverer fremragende kvalitet til pengene.

Denne Gran Reserva Chardonnay er vinificeret via 15% fadgæring på nye barriques, mens de 85% af druerne gæres på rustfri ståltanke. Hele herligheden lagres efterfølgende på 2. års franske barriques, der tilføjer subtile meget fadaromaer og komplementerer druens naturlige fylde.

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Chardonnay (100 %)
Farve:Annanasgul
Bouquet:Duft og smag har klassiske oversøiske aromaer af melon og ananas men besidder på samme tid også et 'fransk' indslag af æble og hasselnødder, som giver en kompleks helhed, hvor koncentration, fylde og elegance følges ubesværet ad.
Smag:Smagen er fyldig og vedvarende med en citrusdomineret finish.
Madretter:Vintersalat
Område:Casablanca valley, Chile
Bestil: flasker



Marsala Perlino Semi Secco , DOC - 99 kr. (89 kr. v/6 fl.) ***NYHED***  (varenr. 526)

Denne version har let sødme og går godt til tiramisu.
Marsala blev til i slutning af 1700-tallet, da man ledte efter alternativer til sherry.

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:17%
Farve:Ravgylden
Bouquet:Eksotisk, krydrede duft og smag af moden frugt, med indslag af figen og dadler.
Område:Sicilien, Italien
Bestil: flasker



PSI 2013 - 279 kr. (varenr. 83)

?

Dominio de Pingus fra gamle vinstokke. Druerne stammer fra mindre parceller ejet af flere forskellige vinbønder, som en efter en er blevet udvalgt og tilbudt samarbejde med Peter Sisseck. Der betales en fair pris for druerne, så bønderne opfordres til kvalitet fremfor kvantitet.
Druerne høstes og sorteres manuelt. Gæringen sker i cement og rustfrie ståltanke, hvorefter op mod halvdelen af vinen modner videre i cement, mens resten modner 14-16 måneder på brugte fade fra Pingus og Flor de Pingus samt større ældre fade.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Tempranillo
Lagring:3-8 år
Farve:Mørk i glasset
Bouquet:Flot og umiddelbar duft af røde frugter, friske violer og en let antydning af brombær likør
Smag:Smagen er intens og meget behagelig med en pulserende friskhed. Nydes af store glas.
Madretter:Oksesteg i gryde
Område:Ribera del Duero, Spanien
Bestil: flasker



Santa Alicia Carménère Reserva - 89 kr. (78 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 656)

?

behovet for sprøjtemidler er meget begrænset grundet et klima og en geografi, der favoriserer druerne og ikke skadedyr eller plantesygdomme.

Viña Santa Alicia er fast fokuseret på at levere kvalitetsvin. Al vin laves af husets egne druer, hvorved der opnås fuld kontrol over alle processer fra plante til flaske. Ansættelsen af David González (tidl. Concha&Toro) som vinansvarlig, har givet alle vine endnu et løft, hvilket i 2007 resulterede i titlen som ’Chilean Winery of the Year’ ved den meget anerkendte International Wine & Spirit Competition.
Dette er en fyldig sag, der nok kan klare selv udfordrende stegeretter, men vinens struktur er blid og føjelig, så man også kan nyde vinen uden mad til.

Chilean Winery of the Year ‘International Wine & Spirit Competition’; ; 

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:0%
Druer:Carménère
Lagring:
Farve:
Bouquet:
Smag: intense og tætte nuancer af mørke, modne bær, blommer, muld, kakao, ristede kaffebønner og den druekarakteristiske snert af grøn peber. Man finder glimrende længde og intensitet i den saftige og harmoniske eftersmag.
Område:Maipo-dal, Chile
Bestil: flasker



Segredos de São Miguel - 78 kr. (58 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 65)

?

Herdade São Miguel, har misundelsesværdige rammer at producere vin i. Ikke alene er det moderne vineri smukt placeret i Alentejos rullende bakker, men også vinstokkene stortrives i regionens varme, tørre klima og en jordbund bestående af ler og nedbrudt skiffer.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:13,5%
Druer:Alicante Bouschet, Aragonez, Tempranillo, Touriga Nacional, Trincadeira
Lagring:på eg i et halvt år
Farve:lilla rød
Bouquet:Duft og smag udviser disciplineret fylde med mørke og røde skovbær som de dominerende aromatiske elementer
Smag:rund smukt af via blomstrede undertoner og blide træ-afledte tanniner. Stilen er blød og imødekommende uden at lefle for laveste fællesnævner, blid frugtighed og silkebløde eftersmag.
Madretter:Rugbrød lavet på surdej
Område:Alentejo, Portugal
Bestil: flasker



Torrelongares Old Vine Garnacha, DO - 89 kr. (69 kr. v/18 fl.) ***NYHED***  (varenr. 84)

?

Høsten begynder sidst i september på de varmeste parceller, mens den rette modenhed på de køligste beliggende indtræffer ultimo oktober.

Gran Oro Concurso Internacional de Vino 2015; ; 

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Grenache Noir
Lagring:3 måneder på fad
Farve:lillarød
Bouquet:behageligt, afrundet bekendtskab med en frugtkerne af brombær, skovbær, hindbær og ribs.
Smag:En naturlig fylde og koncentration kombineret med en forfriskende syre har givet en harmonisk og let-drikkelig vin; meget langt fra den gængse, bedagede opfattelse af spanske vine som havende markant præg af sødmefuld eg og markant fravær af alt andet.
Madretter:Vildtpate
Område:CARIÑENA, Spanien
Bestil: flasker



Uncle Zin Appassimento, IGT Colline Pescaresi - 99 kr. (79 kr. v/18 fl.) ***NYHED***  (varenr. 480)

?

Uncle Zin er bulderbassevin fra Salento-halvøen i det sydligste Italien med stor smagsfylde, intensitet og charmesødme i frugten. Her fås vellykket Zinfandel, som ved hjælp af Appassimento-teknikken via tørrede druer giver en bærmættet og afrundet vinoplevelse.
Lidt fadlagring afrunder vinen og afgiver lidt egearomaer til vinen, der trods stor smagsfylde også udviser god kompleksitet.
Dette er vinen til hyggesnakken en sen aftentime, vinen til en god, intens kødret eller weekendens simreretter.

; ; 

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:145%
Druer:Zinfandel
Lagring:
Farve:
Bouquet:mørke, sødmefulde skovbær med lidt varme krydderier og en anelse hindbær, der frisker helheden op.
Smag:
Madretter:Vildtpate
Område:Salento, italien
Bestil: flasker



Wisdom & Warter Pedro Ximénez Sherry - 149 kr. (119 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 523)

?

Wisdom & Warter P.X. er særdeles tyktflydende med en fylde, man skal tygge sig igennem og en eftersmag, der bliver hængende i flere minutter. Vinen vinder ikke ved lagring, men bliver heller ikke ringere – og kan holde sig i flere måneder efter åbningen.
Druerne til denne søde vin høstes sent på året ved håndkraft, når sukkerindholdet er særdeles højt, hvorefter de druerne får lov at tørre, så kun en tyktflydende most indgår i gæringen. Den færdige vin lagrer herefter i en lang årrække på fade i kælderen.

Vinens restsukkerindhold (ca. 200 gram/liter) kan få enhver bugspytkirtel til at skælve, men alligevel fremstår vinen harmonisk, idet syreindholdet afbalancerer helhedsindtrykket.

Type:Dessertvin, 75 cl
Druer:Pedro Ximénez
Farve:Møk rosin
Bouquet:Syltede svesker, figner og dadler
Smag:Den umiskendelige hilsen fra “rosinerne” og indslag af figen, svesker og tørrede dadler er et gennemgående smagsindtryk, der krydres med kaffebønner, nødder og puddersukker. stor tæthed og kilometerlang eftersmag.
Område:Jerez, Spanien
Bestil: flasker



Leo Martin Mencia Decanter 91point, Bierzo DO - 69 kr. (59 kr. v/12 fl.) (varenr. 77)

?

Mencía-druen og Galicien er vel nok det mest 'uspanske' den Iberiske Halvø kan fremvise, når man sammenholder med den gængse opfattelse af spanske rødvine som værende tunge og fadprægede. Dette er en forfriskende og læskende rødvin, der for nemhedens skyld kan sættes i bås med god Beaujolais, Dolcetto eller Chinon; denne sammenligning dog kun for overblikkets skyld, for den er helt sin egen. Mencía-druen og det kuperede og relativt kølige nord-vestlige Spanien giver Bierzo-vinene sin egenart.

De højtliggende marker og gamle vinstokke giver et naturligt lavt høstudbytte, som i vinene er oversat i flot intensitet.

Nydes til rustikke kødretter med svin, fuglevildt, lam, til patéer og postejer, braiserede kalvehaler og et utal af andre retter, hvor en frisk og frugtig vin er påkrævet.

decanter 91 point;

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Mencia (100 %)
Lagring:For at bevare druens identitet med fokus på friske frugtaromaer er vinen vinificeret på rustfri ståltanke og har blot tilbragt 2 måneder på eg for at integrere vinens tanniner.
Bouquet:Ungdommelig vin med udfarende frugtaromaer af røde bær, hvor især kirsebær synes at dominere.
Smag:Tør og intens uden at være decideret kraftig. Vinens statur med ukompliceret velsmag, en kontant frugtsyre og en svag garvesyre inviterer til, at man serverer den let afkølet. 13-17° synes inden for rimelighedens grænser.
Madretter:Lammekølle - Lammeskulder i ovn - Langtidsstegt and - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Vingaard:Alma Atlántica
Område:Gallicien, Spanien
Bestil: flasker



Amarone Case Vecie 2004, Amarone della Valpolicella DOC - 498 kr. (varenr. 436)

?

Stor, koncentreret og cremet enkeltmarks-Amarone fremstillet af de traditionelle Corvina, Rondinella, Molinara og så de i denne sammenhæng lidt usædvanlige Sangiovese Grosso og Cabernet

RP: 94; 3 rejer i Gambero Rosso;

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:16,5%
Druer:Cabernet Sauvignon, Corvina, Molinara, Rondinella, Sangiovese
Lagring:Vinen lagres 12-18 måneder på barriques, som er nye eller max et år gamle. Derefter lagres vinen i 25 hl-fade i 2 år.
Bouquet:Duften er meget cremet med bl.a. blommer og lidt tjære.
Smag:Smagen er mørk, cremet, dyb og lang. Chokolade bliver tydelig hen ad vejen. Der er en del sødme og et strejf bitterhed.
Madretter:Cremet Risotto - Langtidsstegt and
Vingaard:Azienda Agricola Brigaldara
Land:Italien
Bestil: flasker



Amarone della Valpolicella doc Classico - 189 kr. (varenr. 421)

?

Amarone della Valpolicella fra Corte Lenguin er en mørk og kraftig vin og i denne årgang er der tydelige smagsnuancer af intens frugt. Tanniner i finalen uden at det er for meget. Flot til prisen. Det er som om, at denne årgang har satset lidt mere på kompleksitet end urkraft, og det er lykkedes ganske fint.

Type:Rødvin
Alkohol:16%
Farve:Violet gåserød
Bouquet:Næsen har friske blommer, fin sødme og brun farin suppleret med lidt hylde, rosin og alt i alt en varm og tiltalende stil. Figen kommer også til os.
Smag:Smagen er sødmefuld og fed med smag af blomme, lakrids af den engelske skuffe, rosin i meget mørkt præg, som vi kender producenten. Sød pibetobak sætter ind midtvejs og smagen er snarere frugtet og velpoleret, end den er hård og intens.
Madretter:Cremet Risotto
Vingaard:Azienda Agricola Corte Lenguin di Silvio Vantini
Område:Verona, Italien
Bestil: flasker



Grand Reserva Masia S.XV 2002 - 239 kr. (varenr. 104)

?

Alm. champagne/cava er generelt lette og forfriskende, hvor årgangschampagne/-cava er som at stige op med helikopter og blive i himlen. Bouquet, smag og eftersmagen er kraftigere og varer ved og ved. Fantastisk til Sushi, lufttørret skinke og fisk.

Denne vin og dens forgængere har fået stort set medaljer overalt. For blot at nævne nogle: Silver Bacchus (Barcelona 1986), Bronze Vinexpo (Bordeaux 1987), Gold (Madrid 1993), Honor distinction (1993), The best wines from Spain(1994).; Guía Oro de los Vinos de España (sølv 1997, guld 1998, sølv 1999); Jaguar Guide 2002-03 Best Fine wines and Restaurants of Spain. Silver Award- Wine & Spirit Competition, London, England 2002. Gold Medal- Intervin International Toronto, Canada 2002

Type:Mousserende vin, 75 cl
Druer:Chardonnay (5 %), Marcabeo (36 %), Parellada (9 %), Xarel·lo (50 %)
Bouquet:Vidstrakt og elegant næse. Meget velafbalanceret og iøjefaldende aroma
Smag:Velsmagende, blød, kompleks og elegant med god krop og ligevægt af sødme og syre. Eftersmag af markblomster og lyse frugter.
Madretter:Laksemousse med blegselleri - Cultwines oliventarpanade
Vingaard:Bodega Rovellats
Land:Spanien
Bestil: flasker



Ekstra jomfru olivenolie - 299 kr. (varenr. 13)

?

Olivenolie 3 l.

Type:Olivenolie m.v., 300 cl
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flasker



Ekstra jomfru olivenolie - 109 kr. (varenr. 12)

?

Olivenolie 3/4 l.

Type:Olivenolie m.v., 75 cl
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flasker



Versátil 2013 - 114 kr. (57 kr. v/12 fl.) (varenr. 252)

?

Velegnet til salater, skaldyr, fisk og sushi og Gazpacho (opskrift nr. 20)

Type:Hvidvin, 75 cl
Alkohol:13%
Druer:Antão Vaz, Arinto, Viosinho
Bouquet:Intens frugtagtig bouquet, af tropiske frugter "sværd at blive træt af"
Smag:Frisk smag med god balance mellem sødme og syre og med en mineralsk eftersmag
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flasker



Versátil - 114 kr. (57 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 312)

?

God til kolde salater, skaldyr, fiskeretter og sushi.

Type:Rosé, 75 cl
Druer:Aragonez, Syrah, Touriga Nacional
Farve:Lys jordbærfarvet
Bouquet:Aroma af jordbær,
Smag:Ribs, melon og afslutter med blomster. Lang og frisk eftersmag
Madretter:Vintersalat
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejo, Portugal
Bestil: flasker



Versátil Tinto - 114 kr. (57 kr. v/12 fl.) (varenr. 64)

?

Man fornemmer virkelig at karakteren fra Touriga National druen trænger igennem. Anbefales især at ledsage rødt kød, stegt lam og andre krydrede retter og milde oste.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:14%
Druer:Aragonez, Tinta Caiada, Touriga Nacional, Trincadeira
Bouquet:Aroma af røde frugter, violette blomster og krydderier.
Smag:Smagen er aromatisk, fyldig og blød, med lang eftersmag.
Madretter:Cultwines oliventarpanade - Løgtærte med bacon og ost - Rugbrød lavet på surdej - Vildkølle
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flasker



Vinaigre de Vinho Tinto - 29 kr. (varenr. 14)

?

Casa de Santa Vitória er en vinaigre (vineddike) fremstillet ved gæring af en rødvin på Aragonez-druer, som er rig på garvesyre.
Det er en eddike med 7% syreindhold. Ideel til krydderier fisk, kød, salater, saucer og marinader.

Type:Olivenolie m.v.
Lagring:Lagret i 12 måneder i egetræsfade, hvilket giver den blødhed og elegance.
Farve:Granatrød
Smag:Fyldig, intens og vedvarende.
Vingaard:Casa de Santa Vitória Sociedade Agro-Industrial
Område:Alentejano, Portugal
Bestil: flasker



Vinyes Altes  2012, DOCa Priorat - 298 kr. (varenr. 8)

?

Naturlig vin uden brug af giftstoffer. Clos Dominic er et lillie familie-ejet vinhus, der blev grundlagt i 2002. Siden er det gået stærkt og i dag er vinhuset et af de mest ansete i Priorat. Og prismæssigt får man meget for pengene. Ægteparret Dominic og Paco samt datteren står næsten udelukkende selv for at tage sig af de knap 12 ha.
udelukkende mere end 100 år gamle vinstokke

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:15%
Druer:Carignan, Grenache Noir
Lagring:28 måneder på nye fransk eg
Bouquet:mineralitet, lakrids blyant og blomster
Smag:lakrids, kakao med lang og dyb eftersmag
Madretter:Lammekølle - Oksesteg i gryde - Rugbrød lavet på surdej - Vildkølle
Vingaard:Clos Dominic
Område:Priorat, Spanien
Udbytte:1392 hl/ha
Bestil: flasker



Vinyes Baixes 2013, DOCa Priorat - 198 kr. (varenr. 7)

?

Naturlig vin uden brug af giftstoffer. Clos Dominic er et lillie familie-ejet vinhus, der blev grundlagt i 2002. Siden er det gået stærkt og i dag er vinhuset et af de mest ansete i Priorat. Og prismæssigt får man meget for pengene. Ægteparret Dominic og Paco samt datteren står næsten udelukkende selv for at tage sig af de knap 12 ha. Efter at vinen fik 6 stjerner i BEDSTE KØB i dagspressen og altomspanskvin.dk, blev den udsolgt på rekordtid. 60% unge vinstokke (16 år) og 40% gamle vinstokke, mere end 100 år.

Type:Rødvin, 75 cl
Druer:Cabernet Sauvignon, Cariñena, Grenache Noir, Merlot
Lagring:24 måneder på eg
Bouquet:Kakao, røde frugter, mineraler
Madretter:Lammekølle - Oksesteg i gryde - Rugbrød lavet på surdej - Vildkølle
Vingaard:Clos Dominic
Område:Priorat, Spanien
Udbytte:1392 hl/ha
Bestil: flasker



ComaBruna, DO Empordà - 197 kr. (varenr. 34)

?

Espelt regnes blandt de bedste producenter i det nordlige Spanien, måske er det derfor, at mange Michelin-restauranter valgte at få netop denne vin på vinkortet.

RP: 93(100); Politiken: 5(6) glas.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:13,6%
Druer:Cariñena, Marselan, Syrah
Lagring:14 måneder på nye franske fade, der er let brændte.
Farve:Mørk kirsebær
Bouquet:Eksploderer næsten i frugt og mineraler og en anelse stald
Smag:Meget kompleks vin med meget lang eftersmag af silkeblød tannin
Madretter:Lammekølle - Lammeskulder i ovn
Vingaard:Espelt Viticultors, SL
Område:Empordà, Spanien
Produktion:6.000 flasker/år
Bestil: flasker



Old vines - 158 kr. (99 kr. v/12 fl.) (varenr. 42)

?

100 % Grenache fra planter, der er fra 1920

RP: 92;

Type:Rødvin
Druer:Grenache (100 %)
Lagring:3 mdr. på nye franske fade.
Bouquet:Skarp aroma af mørke bær som kirsebær med et pift af chokolade.
Smag:Kraftig smag med koncentration om brombær og chokolade med dybde og elegance.
Vingaard:Espelt Viticultors, SL
Område:Empordà, Spanien
Bestil: flasker



Campo Leon amarone 2009, Amarone della Valpolicella - 295 kr. (279 kr. v/6 fl.) (varenr. 423)

?

Amarone Campo Leon er Latiums stolthed med samme druesammensætning som Dal Forno - hvis marker ligger lige op til Latiums. Tidligere solgte Latium druer til Dal Forno, som producerer verdens dyreste amaronevin. Yderste del af klasen klippes af, så kun de øverste druer, der har fået sol, benyttes. Et meget lavt udbytte er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gæringsteknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker den høje alkohol, som vinen har, ikke overvældende. En flot komplet amarone der både har kraft og finesse.
Vinen kommer fra vinmarkerne i Val d’Illasi (Tregnago, Illasi og Mezzane).

Type:Rødvin
Alkohol:16%
Druer:Corvina, Croatina, Oselata, Rondinella
Madretter:Oksesteg i gryde
Vingaard:Latium Morini
Land:Italien
Udbytte:25 hl/ha
Bestil: flasker



10 Years Port - 169 kr. (varenr. 555)

?

Cognacfarvet 10 år gammel Tawny med et mix mellem gamle og nye blandinger, som er vanskelig at efterligne.
Quinta da Marrocos, er et familiedrevet Portvinsslot, som ligger lidt øst for Pinhao, som vel regnes for smørhullet i portvinsområdet. Slottet ligger helt ned til Douro hovedfloden.

Mange steder i portvinsområdet har man kørt med store entreprenørmaskiner og jævnet de stendiger, som man i århundreder har opbygget, for at al arbejdet kan gøres maskinelt. Det har medført, at jorden er rodet rundt og har givet mange jordskred. Ydermere er det også meget unge (smagssvage) planter, der oftest benyttes.

I Quinta da Marrocos derimod holder man de gamle traditioner i hævd og lægger størst vægt på kvalitet. Druerne dyrkes stadig på terrasser, og der plantes kun nye planter, når de gamle dør. Dvs. at vinen er baseret på meget gamle planter - ofte op til 100 år, som giver et utroligt lavt udbytte. Dette giver en flot velafbalanceret vin, med elegance og god struktur, som så gør, at man kan gære mere af sukkeret ud og dermed bliver vinen ikke så ”sødmarmeladet”. Den kan derfor fint anvendes til kraftige kødretter så som peberbøf, oksesteg og lam, ja og så selvfølgelig også til dessert og kaffe.

Det vandt bronzemedalje ved "Bruxelles Monde Selection concours 2007".;

Type:Dessertvin
Alkohol:19,5%
Druer:Tinta Amarela, Tinta Barroca (20 %), Tinta Roriz (10 %), Touriga Franca (30 %)
Bouquet:Bouquet af nødder og honning.
Smag:En smag af modne frugter og blomster.
Madretter:Abrikos trifli - Chokoladeis - Timirasu
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flasker



LBV 2000 - 208 kr. (varenr. 557)

?

L.B.V. Vintage 2000
Dette er en krystalklar og strålende port. Kun få flasker tilbage!

”De Néctar wine magasin” har valgt den som en af de bedste vine i 2006;

Type:Dessertvin
Farve:Elegant rubinfarve med en antydning af violet
Bouquet:Særlig aromatiske karakter med et strejf af fuldt modnet frugt
Smag:En elegant blød og mild smag med en svag eftersmag af mandler.
Madretter:Chokoladeis
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flasker



Port White Medium Dry - 89 kr. (varenr. 553)

?

White Medium Dry portvin. Dette er en fremragende aperitif, som er bedst ved 12 º C.

Type:Dessertvin
Lagring:Egetræsfade
Farve:Ravfarvet med orange skær
Bouquet:Frugtagtig aroma som abrikoser og tørre frugter med antydning af de egetræsfade, som vinen er lagret i
Smag:I munden, føles den behagelig tør med et strejf af sødme, fyldig, blød og afbalanceret
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flasker



Ruby Portvin (75 kr. v/12 fl.) (varenr. 554)

?


Quinta da Marrocos, er et familiedrevet Portvinsslot, som ligger lidt øst for Pinhao, som vel regnes for smørhullet i portvinsområdet. Slottet ligger helt ned til Douro hovedfloden.

Mange steder i portvins området har man kørt med store entreprenørmaskiner og jævnet de stendiger, som man i århundreder har opbygget, for at al arbejdet kan gøres maskinelt. Det har medført, at jorden er rodet rundt og har givet mange jordskred. Ydermere er det også meget unge (smagssvage) planter, der oftest benyttes.

I Quinta da Marrocos derimod holder man de gamle traditioner i hævd og lægger størst vægt på kvalitet. Druerne dyrkes stadig på terrasser, og der plantes kun nye planter, når de gamle dør. Dvs. at vinen er baseret på meget gamle planter - ofte op til 100 år, som giver et utroligt lavt udbytte. Dette giver en flot velafbalanceret vin, med elegance og god struktur, som så gør, at man kan gære mere af sukkeret ud og dermed bliver vinen ikke så ”sødmarmeladet”. Den kan derfor fint anvendes til kraftige kødretter så som peberbøf, oksesteg og lam, ja og så selvfølgelig også til dessert og kaffe.

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:21%
Farve:Intense rubinrød farve.
Smag:Fantastisk frugt i munden, frisk så man kun får lyst til mere. Meget lang og velsmagende eftersmag.
Madretter:Cremet Risotto
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flasker



Tawny Port - 89 kr. (varenr. 550)

?


Quinta da Marrocos, er et familiedrevet Portvinsslot, som ligger lidt øst for Pinhao, som vel regnes for smørhullet i portvinsområdet. Slottet ligger helt ned til Douro hovedfloden.

Mange steder i portvins området har man kørt med store entreprenørmaskiner og jævnet de stendiger, som man i århundreder har opbygget, for at al arbejdet kan gøres maskinelt. Det har medført, at jorden er rodet rundt og har givet mange jordskred. Ydermere er det også meget unge (smagssvage) planter, der oftest benyttes.

I Quinta da Marrocos derimod holder man de gamle traditioner i hævd og lægger størst vægt på kvalitet. Druerne dyrkes stadig på terrasser, og der plantes kun nye planter, når de gamle dør. Dvs. at vinen er baseret på meget gamle planter - ofte op til 100 år, som giver et utroligt lavt udbytte. Dette giver en flot velafbalanceret vin, med elegance og god struktur, som så gør, at man kan gære mere af sukkeret ud og dermed bliver vinen ikke så ”sødmarmeladet”. Den kan derfor fint anvendes til kraftige kødretter så som peberbøf, oksesteg og lam, ja og så selvfølgelig også til dessert og kaffe.

Type:Dessertvin
Lagring:Lagringen i egetønder fremhæver vinens karakter og modning.
Farve:En beundringsværdig rubinrød portvin der stadig udvikler farven mod en lilla brunlig nuance.
Bouquet:Den har en frugtagtig aroma af kirsebær, rosiner og dadler.
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Duoro Valley, Portugal
Bestil: flasker



White Port Lágrima - 89 kr. (varenr. 552)

?

En gylden farve port, hvor dråber (tårer) af alkohol ses glide ned af indersiden af glasset som smukke gardiner.
Quinta da Marrocos, er et familiedrevet Portvinsslot, som ligger lidt øst for Pinhao, som vel regnes for smørhullet i portvinsområdet. Slottet ligger helt ned til Douro hovedfloden.

Mange steder i portvins området har man kørt med store entreprenørmaskiner og jævnet de stendiger, som man i århundreder har opbygget, for at al arbejdet kan gøres maskinelt. Det har medført, at jorden er rodet rundt og har givet mange jordskred. Ydermere er det også meget unge (smagssvage) planter, der oftest benyttes.

I Quinta da Marrocos derimod holder man de gamle traditioner i hævd og lægger størst vægt på kvalitet. Druerne dyrkes stadig på terrasser, og der plantes kun nye planter, når de gamle dør. Dvs. at vinen er baseret på meget gamle planter - ofte op til 100 år, som giver et utroligt lavt udbytte. Dette giver en flot velafbalanceret vin, med elegance og god struktur, som så gør, at man kan gære mere af sukkeret ud og dermed bliver vinen ikke så ”sødmarmeladet”. Den kan derfor fint anvendes til kraftige kødretter så som peberbøf, oksesteg og lam, ja og så selvfølgelig også til dessert og kaffe.

Medalha de prata, “MUNDUSvini 2007”;

Type:Dessertvin, 75 cl
Alkohol:19,5%
Druer:Fernão Pires (60 %), Gouveio (20 %), Malvasia Fina (20 %)
Farve:Gylden
Bouquet:Imponerende bouquet af honning, dadler og tørret frugtaromaer.
Smag:Imponerende fylde i munden med en meget blød eftersmag
Madretter:Cheesecake - den perfekte
Vingaard:Quinta de Marrocos
Område:Ribera del Duero, Portugal
Bestil: flasker



Santerno Potente Cabernet Sauvignon Rubicone Il potente, IGP - 98 kr. (varenr. 466)

?

Fermenteret ved 28 grader 20-30 dage

Særdeles velegnet til and og flæskesteg

Cabernet Rubicone Santerno Potente 2012, Italien.5 stjerner. 91 point, kun 1 vin fik 1 point mere, det var: en vin hos d-wine.dk til 2396 kr. for seks styk altså over 5 gange prisen. Koncentreret vin i den frugtige stil. Brombær, lakrids, timian og vani;

Type:Rødvin, 75 cl
Lagring:6 måneder i ståltanke og derefter 18 måneder på eg
Farve:Mørk rød til lysende violet
Bouquet:Lidt urteagtig med hints af røde frugter,
Smag:Fyldig, fløjlsagtig og elegant,
Madretter:Lammekølle - Langtidsstegt and - Oksesteg i gryde
Vingaard:Tenute d'Italia
Område:Emilia-Romagna, Italien
Bestil: flasker



Chateau Rigaud - 79 kr. ***NYHED***  (varenr. 632)

?

Château Rigaud ligger i lidet mundrette Caussiniojouls og er p.t. under omlægning til økologisk vinbrug. Jean Paux Rosset fra den lokale kultproducent, Château de la Négly og dennes konsulterende ønolog Claude Gros, har udvalgt denne vin, der er produceret på potente, håndhøstede druer.
Dette er mellemkraftig, tør vin med god fylde og en fremragende balance; en oplagt madvin, når der skal et godt stykke oksekød på bordet.

91 points Robert Parker’s Wine Advocate; ; 

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:0%
Druer:Garnacha, Mourvèdre, Syrah
Lagring:1 år på 500 liters fade
Farve:
Bouquet:
Smag:nuancer af modne solbær, blåbær, hindbær, med ristede overtoner af røg, kakao, soya og dystre skiffermineraler.
Madretter:Vildkølle
Område:Faugères, frankrig
Udbytte:32 hl/ha
Bestil: flasker



Santa Alicia Carménère - 69 kr. (59 kr. v/12 fl.) ***NYHED***  (varenr. 655)

?

Høsten foregår udelukkende ved håndkraft og for at sikre maksimal friskhed i druerne høstes kun i de tidligste morgentimer, hvorefter druerne bringes ind til sortering og videre vinificering. Efter presningen føres mosten til Pirque, hvor Santa Alicias dygtige winemaker, David González, tager over.

Carménère er sæsonens sidst høstede rødvinsdrue - faktisk genopdagede man først druens eksistens i Chile i 1990'erne. Nogle 'Merlot'-sektioner modnedes senere end andre, og da der i det årti gik mode i at DNA-teste alt levende, ja, så fandt man således også ud af, at Carménère-druen, der for længst var gået af mode i Bordeaux, levede videre i bedste velgående i Chile. Her giver de ekstra solskinstimer i vækstsæsonen mulighed for, at druen kan modnes til fulde hvert år.

Chilean Wine Producer of the Year 'International Wine & Spirit Competition' ;

Type:Rødvin, 75 cl
Druer:Carménère
Smag:Vinen besidder Merlot-druens blødhed, men er mere urtepræget og har noter af grøn peber og et særlig krydret karakter, som gør druen til obligatorisk i ethvert chilensk smage-program. Vinen er ikke så ligefrem som Cabernet Sauvignon eller Merlot, men har
Madretter:Vildtpate
Område:Maipo Valley, Chile
Bestil: flasker



latium soave Campo le Calle - 145 kr. ***NYHED***  (varenr. 213)

?

Druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark, deraf navnet, i Illasi. Marken er beliggende i ca. 200 meters højde, og jorden er kridt- og lerholdig. Opbindingsformen er Trellis
Druerne høstes manuelt, normalt i første tredjedel af oktober. Druerne tørres let i bakker i velventilerede rum i 15 ? 20 dage, inden de afstilkes og presses. Der udføres maceration (udblødning og udtrækning af farve, smag, tanniner m.v.) i ca. 12 timer i pressen. Mosten gæres derefter ved kontrolleret temperatur på 15 grader i ståltank i ca. 20 - 25 dage. Vinen lagres og stabiliseres i ståltank, inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder, inden den frigives til salg. .

; ; 

Type:Hvidvin
Alkohol:14%
Druer:Carignane
Lagring:
Farve:Strågul
Bouquet:Næsen er intens, kompleks og fin med overtoner af blomster, frisk frugt som f.eks. æble, fersken og eksotiske frugter samt gode mineralske noter
Smag:fyldig og behagelig med en lang eftersmag. Man fornemmer mindelserne af moden og let tørrede druer sammen med en godt afbalanceret syre.
Madretter:Løgtærte med bacon og ost
Område:Valpolicella, Italien
Udbytte:50 hl/ha
Bestil: flasker



Girlan Cuvée 448 s.l.m. - 98 kr. (88 kr. v/18 fl.) ***NYHED***  (varenr. 225)

?

Det spøjse navn ’448 s.l.m.’ angiver vinmarkernes beliggenhed 448 meter over havets overflade, ganske nærmotorvejen ved Brennerpasset, hvor bilisterne intetanende og fortravlet kører forbi et af verdens smukkeste vinområder.

Kellerei Girlan hører hjemme i Nord-italienske Alto Adige, der producerer Italiens bedste hvidvine med en 'kølig' profil og syrefriskhed. Dolomitternes spektakulære kulisse giver druerne en fremragende soleksponering og ikke mindst kølige nætter, der beholder syrefriskheden i de håndplukkede druer

Type:Hvidvin, 75 cl
Druer:Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc
Farve:lys gul.
Smag:100% sprød og saftig charmetrold af en vin med hvide blomster, kølig citrus og en let urtet kant fra Pinot Blanc-druen, der giver en kompleks helhed. Vinen besidder intensitet men ikke fylde og fornemmes ikke knasende tør trods blot 4 gram restsukker/lite
Madretter:Vintersalat
Område:Dolomitterne, Italien
Bestil: flasker



Luna Argenta, Puglia IGT - 75 kr. (varenr. 470)

?

En tæt, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene før vinifikationen, så de skrumper ind. På denne vis opkoncentreres aromastofferne, givende ekstra krop og power til vinen. Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas Ripasso- og Amarone-vine i den anden ende af Italien, men fungerer altså også glimrende i Puglia!

Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt, så har Luna Argenta da også en profil, der klart går i retning af Amarone. Sydens sol og varme bidrager i vinen med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.

La Luna nydes til de maskuline stegeretter, der stiller krav om power og fylde fra vinsiden, men prøv den også til en lagret, 'hård' ost som Pecorino Sardo, en vellagret Parmigiano eller en Manchego.

Kan man godt lide saft og fylde, så er vinens struktur så blid, at det også går an at drikke den uden mad. Vi anbefaler at servere vinen lidt under stuetemperatur, ved ca. 16-17°.

Type:Rødvin, 75 cl
Druer:Negroamaro, Primitivo
Bouquet:Duft og smag har intense nuancer af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær, mælkechokolade og ’varme’ krydderier i retning af kanel.
Smag:Smagen er fyldig og koncentreret helt uden raspende garvesyre.
Område:Puglien, Italien
Bestil: flasker



Barone Montalto Collezione di famiglia - Nero d'Avola, Sicilia IGT - 75 kr. (varenr. 469)

?

’Collezione di Famiglia’ er husets topvin, hvor der er puslet om alle detaljer. Barone Montalto dyrker Nero d’Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druerne naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, der tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso. Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration.

Nero d’Avola ’Collezione di Famiglia’ kan med stort velbehag nydes nu til de voldsommere stege- eller gryderetter. Også hårvildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på 16-18° eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter man serverer den en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op.

Type:Rødvin, 75 cl
Alkohol:15%
Druer:Cabernet Sauvignon (70 %), Nero d'Avola (30 %)
Lagring:Inden sammenstikning lagres vinen 4 måneder på franske 2. og 3. års barriques, som mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter.
Farve:Dyb rød med violette toner.
Bouquet:Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og sødmefuld, tørret frugt.
Smag:Kraftfuld, fyldig og blød siciliansk rødvin produceret på øens ‘egen’ drue, Nero d’Avola, som i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed
Madretter:Cultwines oliventarpanade - Løgtærte med bacon og ost - Oksesteg i gryde - Vildkølle
Vingaard:Barone Moltalto
Område:Sicilien, Italien
Bestil: flasker



Il Sarone 2012 - 59 kr. (varenr. 468)

?

Il Sarone er en fyldig, generøs vin med lige dele koncentration og fløjlsblød nydelse holdt i en uprætentiøs stil med lidt charmesødme i frugten.

Druerne kommer fra den sydlige del af Italien, frembragt af udvalgte druer, der efter høsten har gennemgået en delvis tørring for at optimere smagen, koncentrationen og for at tilføre den karakterfulde vin en større sødmefuldhed i afslutningen á la Ripasso-vinene.

Il Sarone er kælenavn/augmentativ for den syditalienske vinmager, Rosario, som blandt venner kendes som ”Il Sarone” grundet hans betragtelige korpus men også som kærligt drilleri til hans status af vinmager.

Med sin bløde, velpolerede og indsmigrende stil vil vinen gøre sig godt til de fleste hverdagsretter ligesom kvaliteten også kvalificerer den til at blive serveret om lørdagen.

Type:Rødvin
Druer:Sangiovese (100 %)
Bouquet:Duften byder sig til med en buket af modne mørke bær (brombær, kirsebær) og et strejf af kanel.
Smag:I munden er den fyldig og varm med fin struktur og lav garvesyre. Il Sarone er en vin med behagelig rund tørhed og eftersmag.
Vingaard:Costa Mediana
Område:Veneto, Italien
Bestil: flasker



Der blev i alt fundet 48 varer, som vist ovenfor.