Madopskrifter



Abrikos trifli (opskriftnr. 8)

I stedet for creme kan man også bare anvende flødeskum, desuden er reven rå marcipan også godt som pynt.
Trifli er en af de desserter, der er lige så populær som alsidig. Her er anvendt abrikoser, men der kan også bruges rabarber, blommer, æbler og pærer eller sommerens danske bær og frugter.
Ordet trifli stammer muligvis fra det engelske ord "trifle" som betyder en bagatel eller ubetydelighed, hvilket muligvis skyldes, at den kan tilberedes i en snæver vending med det man har ved hånden. Dog kræver den velsmagende trifli en god creme og frugt, som passer hertil.

Ingredienser til 4 personer:
225 g henkogte abrikoser (1 dåse),
8 store makroner,
1/2 dl dessertvin, rom eller likør (vare nr. 503 Zumbral er helt fantastisk, men 552 White Port Làgrima kan også anvendes )
4 spsk. Jordbærsyltetøj.
Creme:
2 æggeblommer,
3 spsk sukker,
1 spsk majsstivelse,
3 dl fløde (13%),
1 stang vanilje,
1,5-2 dl piskefløde,
evt. lidt reven appelsinskal
Til pynt:
1 dl piskefløde

Tilberedning: Del makronerne let og fordel dem i fire portionsglas eller i en serveringskål. Dryp dessertvin på. Kom jordbærsyltetøj på.
Creme:
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk majsstivelsen i. Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, eller til den tykner, mens der piskes. Lad ikke cremen koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale helt af. Fisk vaniljestangen op. Fordel den kolde creme i portionsglassene. Pisk fløden til skum og top den øverst på desserten. Pynt med reven appelsinskal.
Tips: Desserten kan pyntes med knust hård nougat og/eller hakket chokolade i stedet for den revne appelsinskal.

Vine som passer til denne ret: Zumbral - 10 Years Port - Andresen