Madopskrifter



Lammeskulder i ovn (opskriftnr. 6)

Ingredienser:
½ hel forende ca. 2-2½ kg,
1 fl. portvin evt. rødvin,
Løg,
hvidløg,
urter,
salt og peber,
evt. kantareller

Tilberedning: Saucen kan tilsættes kantareller, men hvis de er tørrede, så husk at lægge dem i blød nogle timer i forvejen.
Forenden deles i 4 dele, komme i en pose eller fad, indgnides grundigt i salt nogle timer i forvejen.

Stykkerne placeres med bensiden op sammen med løg og urter, væden hældes ved, så kødet dækkes. Fadet placeres midt i ovnen, som stilles på ca. 150 grader i 4 timer. Undervejs vendes kødstykkerne. Der laves sovs af skyen.
Serveres med stegte grønsager eller salat, samt kartofler eller kartoffelmos tilsat jordskokker.

Vine som passer til denne ret: Vall Por - Genium celler økologisk - ComaBruna - Qumrán Roble - Leo Martin Mencia Decanter 91point - Villachica Chrianza - Merlot Rubicone