Madopskrifter



Rugbrød lavet på surdej (opskriftnr. 5)

Serveres med blåskimmelost, lige når den er kommet ud af ovnen sammen med En go priorat(4). Der skal anvendes en surdej, som genbruges fra gang til gang.
Første gang laves surdejen således:
1 dl kærnemælk
1 tsk. salt
125 g. rugmel
skal stå i køleskab i 4-6 dage

Tilberedning: 1 krus surdej
1,5 l. vand eller mørkt hvidtøl
725g hvedemel (1 liter m top)
725g rugmel (1 liter m top)
2 spsk. salt
omrøres
skal stå 12-24 timer i stuetemperatur derefter tilsættes:
1 fl. mørkt hvidtøl
1 kg skårne rugkerner
solsikke, hørfrø, sesamfrø mv.
omrøres og hældes direkte i 2 store forme
står i ca. 1-3 timer
bages ved 100° i 1 time
skrues op til 200° i 1 time evt. evt. eftervarme i 10 min.
tages ud af formene og stille på en rist med 1 viskestykke over

Vine som passer til denne ret: Vall Por - Vinyes Baixes - Vinyes Altes - Versátil Tinto - Segredos de São Miguel - Qumrán Roble