Madopskrifter



gløgg (opskriftnr. 30)

Ingredienser til 6 personer:
1 flaske rødvin god kraftig så som vare nr. 468, 469 eller 470 fra cultwine.dk
1,5 dl portvin eller anden lign dessertvin
½ dl rom

Essensen
2 dl vand
4 økologiske appelsinskiver
2 økologiske citronskiver
50 g brun farin
4 hele kardemomme
1 stykke ingefær
1 kanelstang
10 hele nelliker
2 stjerneanis
lidt friskreven muskatnød

50 g rosiner
50 g hakkede mandler

Tilberedning: Krydderierne koges med vand 5-10 minutter
Sies og kommes tilbage i gryden
Rosiner, mandler, citron og appelsinskiver lægges i
Rødvinen og portvinen tilsættes og der skrues op for varmen, men husk det må ikke koge.
Serveres i gløgg glas eller krus og der hældes lidt rom oven i efter smag.