Madopskrifter



Vildkølle (opskriftnr. 3)

Ingredienser til 10 personer:
2 1/2 kg. udbenet vildtkølle (evl rullet om krydderurter),
frisk eller tørret timian,
frisk eller tørret oregano,
salt og peber,
75 – 100 g. smør,
6-7 dl. bouillon (afkog fra sener og ben m.m),
2 dl. rødvin,
2-3 dl. fløde.

Tilbehør:
Kogte kartofler og sukkerærter

Tilberedning: Bred kødet ud og fordel tørret timian og oregano, salt og peber på stykket. Rul køllen sammen og sy med ufarvet bomuldsgarn og snør den sammen. Smelt fedtstoffet gyldent, og brun hurtigt kødet heri. Hæld bouillon ved, og lad kødet stege ved svag varme i ca. 1 1/2 time. Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået. Tag kødet op og hold det varmt.

Vine som passer til denne ret: Clos Monlleó - Vall Por - Vinyes Baixes - Vinyes Altes - Genium celler - Genium celler økologisk - Versátil Tinto - Leo Martin Mencia Decanter 91point - El Lagar de Cabrera Tinto - Villachica Chrianza - La Duna Vega Moragona - Merlot Rubicone - Barone Montalto Collezione di famiglia - Nero d'Avola - Chateau Rigaud