Madopskrifter



Cheesecake - den perfekte (opskriftnr. 21)

Ingredienser til 15 personer:
Cheesecake 15 personer – den perfekte(dog gerne mindre fyld så bund og fyld harmonerer, men så bliver den ikke så høj)
Pas på hvis du har en metal springform så kan jernet smitte af på siden( kom lidt vand på siden af formen og noget film(folie)
Tag smørret ud af køleskab så det er lidt blødt
110g smør ikke koldt
230 g Digestive prøv evt med 240 gr
650 g Mascarpone/flødeost naturel
5 dl piskefløde
Ægte Vanilla
100 gram flormelis
1 citron eller endnu bedre reven skal – økologisk!!
4 blade husblas
evt. 200 g friske eller dybfrosne(ikke optøet) bær så som ribs/solbær/havtorn som så tilsættes til sidst ellers smatter de ud eller 2 tsk. lakridspulver

Tilberedning: Pensel springformen (24 cm) med lidt olie el smør.

Digestiven blendes i køkkenmaskine sammen med smørret og trykkes fladt i springformen
Kom flødeost/mascarpone, flormelis, vanilje, saften fra citronen i skål og blend den til den er blank. Kom evt. frugt, kaffe, chokolade i eller hvad du ønsker i.
Sæt husblassen i blød i koldt vand.
Pisk fløden til den er luftig og cremet og vend den sammen med de øvrige indigenser.
Tilsæt husblassen i en tynd stråle(Husk den ikke må være for varm eller cremen for kold).
Kom film omkring randen, hvis det er en metal springform, idet rusten går ind i osten.
Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen.

Hvis du ønsker gele men den er faktisk bedst uden: ca. 200g kirsebær i glas eller anden frugt vand og 4 blade husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål. Tilsæt vand, til der er ca. 2½ dl fortyndet kirsebærsaft. Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt
Stil den i køleskabet til den er stiv. Mindst 3 timer.


Vine som passer til denne ret: Zumbral - White Port Lágrima - Andresen