Madopskrifter



Lammekølle (opskriftnr. 18)

Ingredienser:
1 lammekølle uden ben
1-2 fed hvidløg
Salt & peber
Kartofler
2-3 løg
2 fed hvidløg
1 bdt. hakket persille
2 kviste merian
1 kvist frisk rosmarin
4 dl. Hønsebouillon

Tilberedning: Gnid køllen med hvidløg, salt & peber. Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for tynde skiver og pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløgene og bland løg, hvidløg, kartofler i et smurt fad med krydderurterne. Hæld bouillonen ved. Sæt fadet i ovnen og læg lammekøllen på en rist over kartoflerne. 200 grader i ca. 1 1/2 time til kødet har en temperatur på ca. 66-68 grader og kartoflerne er møre.

Vine som passer til denne ret: Vall Por - Vinyes Baixes - Vinyes Altes - Genium celler økologisk - ComaBruna - Qumrán Roble - Leo Martin Mencia Decanter 91point - Villachica Chrianza - La Duna Vega Moragona - Merlot Rubicone - Santerno Potente Cabernet Sauvignon Rubicone Il potente - Pan