Madopskrifter



Løgtærte med bacon og ost (opskriftnr. 17)

Opskriften kræver, at du har god tid. Serveres med tomatsalat til - evt. med mozzarella-ost og basilikum.

Ingredienser til 4 personer:
200 g tærtedej færdig købt
150 g bacon, tern
300 g løg
2 1/2 dl fløde, 9%
2 stk. æg
lidt muskatnød, revet
100 g ost 6+, revet
lidt salt
lidt peber, sort

Tilberedning: Tænd ovnen på 200° og beklæd en tærteform med dejen. Prik dejen med en gaffel og forbag den i 8-10 minutter. Steg baconen på panden let gyldent.
Pil, halver løgene og snit den fint. Vend dem ca. 10 minutter på panden til de er bløde.
Pisk fløden og æggene godt sammen så de er skummende. Tilsæt salt, peber og revet muskatnød.
Kom bacon/løg i tærteformen og fordel det ud. Hæld fløde/æggemassen over og drys med revet ost. Sæt i ovnen i 45 minutter.

Vine som passer til denne ret: Versátil Tinto - latium soave Campo le Calle - Coralí rosat - Barone Montalto Collezione di famiglia - Nero d'Avola