Madopskrifter



Cremet Risotto (opskriftnr. 15)

Ingredienser til 4 personer:
250 g blandede svampe i tern (f.eks. østershat kantarel shitakii-god rørhat og markchampignon)
5 skalotteløg i små tern
3 fed hvidløg i små tern
½ dl olivenolie
200 g risotto ris (Arborio)
1½-2 dl Ruby Portvin (vare 554)
1 dl syrlig hvidvin eller lidtcitronsaft
2 dl fjerkræbouillon
50 g parmesan ost
50 g smør
Salt og peber

Tilberedning: Svampe, skalotteløg og hvidløg sauteres i olivenolie. Risene tilsættes og sauteres under omrøring til de er gyldne. Hvidvin og portvinen tilsættes og koges helt væk under omrøring. Fjerkræbouillon tilsættes, og det hele småsimrer til risene er næsten møre (der kan evt. tilsættes lidt vand). Parmesan osten rives og tilsættes og simrer med til risene er helt møre. Risottoen monteres med smør og smages til med salt og peber.
serveres med nogle stegte skiver andebryster ovenpå. Sådan!

Vine som passer til denne ret: Dom Potier Cava Rose - Caracara - Amarone della Valpolicella doc Classico - Amarone Case Vecie - Ruby Portvin