Madopskrifter



Skindstegt laks med fennikel (opskriftnr. 11)

Ingredienser:
Laks:
600-800 g laksefilet med skind *),
salt,
1 tsk. olie,
brøndkarse,

2 store og flotte fennikler,
salt,
jomfruolivenolie
smør,
peber.
*) Bed fiskehandleren om at skrabe skællene af. Du kan også gøre det selv ved at lægge fiskestykket i en stor plastpose og så skrabe med en kniv imod skælretningen. Posen forhindrer skællene i at »springe« over hele køkkenet. Når skællene er skrabet bort, kan skindet steges lækkert og sprødt.

Tilberedning: Skær laksen i fire lige store stykker. Drys dem med lidt salt og lad dem trække i køleskabet i cirka 20 minutter. Dup fisken tør. Varm stegepanden godt op, tilsæt olie og groft salt og læg stykkerne på med skindsiden nedad. Skru ned og steg fisken 4-6 minutter ved moderat varme, eller til varmen er nået knap igennem (det ses, når fisken bliver hvidlig). Vend stykkerne og tag straks panden af blusset.
Lad fisken trække ½ minut på panden. Sørg for, at tilbehøret er helt klart (eller næsten helt klart), før fisken tilberedes. Rens fenniklerne. Halver dem og skær de halve fennikler i smalle både. Blancher dem i et par minutter i spilkogende saltet vand. Tag dem op og lad dem dryppe af. Steg dem derefter i en blanding af smør og olivenolie over moderat blus, til de er gyldne og lækre på begge sider. Krydr med salt og peber.

Vine som passer til denne ret: Dom Potier Cava Rose - Quinze roures - Pan Chardonnay