Madopskrifter



Timirasu (opskriftnr. 10)

Ingredienser til 4 personer:
4 blade husblas,
3 æg pasteuriseret,
5 spsk. Sukker,
250 Mascarpone flødeost,
10-12 lady fingers.
1½ dl Salgari Recioto vare nr. 597,
3 spsk. cognac,
1 tsk. finreven citronskal,
2 tsk. pulverkaffe,
2½ dl piskefløde,
kakao til drys.

Tilberedning: Læg husblas i koldt vand i 10 min. Læg ladyfinger i flad fad og stænk med Recioto og cognac. Pisk blommerne lyse med sukker. Rør den fintrevne citron i sammen med flødeosten. Vrid husblas op og smelt over med den vand der hænger ved. Pisk hviderne stive, og pisk derefter fløden stiv. Rør den smeltede husblas i æggemassen. Vend flødeskum og derefter de piskede hvider i. Hæld halvdelen af æggecremen over kagerne og drys med et fint lag kaffepulver og bred resten af æggecremen hen over. Sæt skålen i køleskab i 2-3 timer og sigt kakao over lige før servering.

Vine som passer til denne ret: 10 Years Port - Andresen