Madopskrifter



Oksesteg i gryde (opskriftnr. 1)

Spis evt. Vintersalat til (opskrift nr. 913).

Ingredienser til 4 personer:
1 stk. oksesteg,
4 store løg,
3-4 gulerødder,
2-3 kartofler,
vand,
salt,
peber,
mel,
fløde,
oksebouillonterning,
kulør

Tilberedning: Skræl grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
Brun oksestegen grundigt på alle sider, tag den op og svits grøntsagerne.
Tag grøntsagerne op, læg stegen ned og grøntsagerne ovenpå. Drys kraftigt med salt og peber. Hæld ca. 1,5 cm vand ved. Læg låget på og lad det simre i 2 timer.
Stegen tages op og hviler, mens der laves sauce.
Stegeskyen sies, grøntsagerne kasseres. Stegeskyen koges op og smages til med salt, peber, fløde og evt. en boullionterning. Jævnes med meljævning og tilsættes kulør.

Vine som passer til denne ret: Vall Por - Marge - Vinyes Baixes - Vinyes Altes - Genium celler økologisk - Leo Martin Mencia Decanter 91point - Villachica Chrianza - La Duna Vega Moragona - PSI - Campo Leon amarone - Merlot Rubicone - Santerno Potente Cabernet Sauvignon Rubicone Il potente - Barone Montalto Collezione di famiglia - Nero d'Avola